De Renault Zoe: Een elektrische auto die perfect is voor stadsbewoners

De Renault Zoe: Een elektrische auto die perfect is voor stadsbewoners
december 19, 2022 Frederik

Als je op zoek bent naar een elektrische auto die perfect is voor in de stad, dan moet je de Renault Zoe eens bekijken. Deze stijlvolle en leuk rijdende hatchback heeft een actieradius tot 300 kilometer (186 mijl) op één lading, waardoor hij ideaal is voor woon-werkverkeer of om boodschappen te doen in de stad. Lees verder voor meer informatie over waarom de Renault Zoe zo’n geweldige keuze is voor stadsbewoners. 

Actieradius: Een van de grootste zorgen die mensen hebben over elektrische auto’s is range anxiety, oftewel de angst om onderweg zonder lading te komen zitten. Met een maximaal bereik van 300 kilometer laat de Renault Zoe die angst varen. Zelfs als je regelmatig lange afstanden pendelt of in het weekend een uitstapje maakt, kom je nog steeds thuis zonder te hoeven opladen. En als je onderweg toch je accu moet bijvullen, zijn er meer dan 21.000 openbare oplaadpunten in Europa, dus een plek vinden om op te laden is nooit een probleem. 

Betaalbaarheid: Een andere veelgehoorde zorg van mensen over elektrische auto’s is dat ze te duur zijn. Maar met een vanafprijs van zo´n  30.000 euro is de Renault Zoe een van de meest betaalbare EV’s op de markt. En als je rekening houdt met overheidspremies zoals belastingvoordelen en kortingen, wordt de Zoe nog betaalbaarder. In sommige landen kun je zelfs een gratis thuislader krijgen als je een Zoe koopt. Laat u dus niet afschrikken door zorgen over de kosten – de Renault Zoe kan betaalbaarder zijn dan u denkt. 

Prestaties: Ondanks zijn betaalbare prijskaartje levert de Renault Zoe niet in op prestaties. Met 108 pk en 162 lb-ft koppel kan deze kleine hatchback met gemak door de stad rijden. En dankzij het directe koppel duurt de acceleratie van 0 tot 60 kilometer per uur slechts 9 seconden – niet slecht voor een elektrische auto! Bovendien kunt u kiezen uit vier verschillende rijmodi: Eco, Normaal, Sport en B-modus. 

De Renault Zoe heeft een standaard laadvermogen van 22kW. Dit zorgt ervoor dat je de auto aan een normale laadpaal helemaal op kunt laden in slechts 3 uurtjes. Zorg er wel voor dat de laadpaal dit kan leveren. Ook is het belangrijk gebruik te maken van de juiste laadkabel. De Renault Zoe heeft een laadkabel nodig met een type 2 stekker die geschikt is voor 3 fase opladen tot 32 Ampère.  

Als je op zoek bent naar een elektrische auto die perfect is voor in de stad, dan moet je de Renault Zoe bekijken. Met een bereik tot 300 kilometer (186 mijl), veel prestaties, en een vanafprijs van slechts 23 , 400 euro (ongeveer $ 26 , 000 ) , deze stijlvolle en fun-to-drive hatchback is een van de beste EV’s op de markt . Wacht dus niet langer en maak vandaag nog een proefrit in een Renault Zoe!