Geldzaken: 5 tips om te besparen op je zorgverzekering

Geldzaken: 5 tips om te besparen op je zorgverzekering
oktober 21, 2019 Admin

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering die het beste bij jou situatie past? Met deze tips bespaar jij op je zorgkosten en kies jij de beste zorgverzekering.

Kijk naar vrijstellingen eigen risico

Een deel van de zorg is vrijgesteld van eigen risico. Dit betekent dat je deze zorg gratis krijgt. Een voorbeeld hiervan zijn behandelingen die door de huisarts worden gedaan. Veel mensen gaan naar het ziekenhuis, terwijl een groot aantal behandelingen eenvoudig door je eigen huisarts kunnen worden gedaan. Dit is vaak dichterbij huis en dus ook nog eens voordeliger.

 

Vraag zorgtoeslag aan

Dit is één van de eenvoudigste, maar ook meest handige manieren om te besparen. Afhankelijk van je inkomen kun je zorgtoeslag krijgen. Dit is een maandelijks bedrag dat je krijgt om je zorgkosten mee te kunnen betalen. Benieuwd of jij daar recht op hebt? Bekijk de website van de belastingdienst.

 

Vaker naar de drogist

Slik jij veel dezelfde medicijnen? Dan kun je deze beter in een paar keer ophalen bij de apotheek, dan in kleine hoeveelheden. Je betaalt namelijk bij ieder bezoek administratiekosten aan de apotheek. Daarnaast kun je medicijnen voor een groot aantal zaken, gewoon bij de drogist kopen. Bij de apotheek is vaak alleen het a-merk beschikbaar terwijl een drogist vaak ook eigen merk medicijnen heeft. En dit zijn minstens zo goed. Daarnaast ben je bij een drogist vaak sneller klaar dan bij de apotheek. Je bespaart dus zowel geld als tijd.

 

Check de zorgverlener

Zorgverzekeraars hebben afspraken geselecteerde zorgverleners. Bij zorgverleners die onder contract staan, krijg je 100 procent van de kosten van de behandelingen vergoed. Kies de een van de gecontracteerde zorgverleners wanneer je een behandeling wilt laten doen. Anders krijg je uiteindelijk maar een deel terug.

 

Declareer zorgkosten

Meestal betaalt de zorgverzekeraar de kosten van je behandeling of medicijnen direct aan de zorgverlener of apotheek. Krijg je toch een rekening? Declareer deze dan bij je zorgverzekeraar. Je hebt geen garantie op teruggave, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen!

 

Check belastingaftrek 

Sommige zorgkosten kun je aftrekken van de belasting. Hiervoor moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Controleer altijd even of je een (een deel) af kunt trekken van de belasting.

 

Betaal je premie in één keer

Door jouw zorgpremie aan het begin van het jaar in één keer te betalen, krijg je een korting op je zorgkosten. Dit kan wel oplopen tot 3% ten opzichte van de prijs die je in totaal maandelijks zou betalen. Alle kleine beetjes helpen!

 

Bron: https://www.goedkoopstezorgverzekering.nl/

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*