Hoe voorkom je een verstopte leiding

Hoe voorkom je een verstopte leiding
juli 26, 2022 Frederik

Niemand houdt ervan om leidingen te ontstoppen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je sanitaire problemen kunt voorkomen. De beste manier is door ervoor te zorgen dat er zacht water door de afvoerleidingen stroomt. Dit zal ervoor zorgen dat apparaten niet roesten en leidingen minder snel dichtslibben. Zorg er daarnaast voor dat je sanitair zo lang mogelijk efficiënt blijft werken. Soft Water Systems Rotterdam helpt je graag deze twee tips te implementeren.

De beste tips

Als huiseigenaar kun je veel doen om verstoppingen te voorkomen zodat je tijd en geld bespaart. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden om verstopping van gootstenen en badkuipen te voorkomen.

1 – De eerste tip? Pak de grootste boosdoener aan. Dit is vaak haar dat door de afvoer gaat. Voorkom dit door regelmatig de putjes van de gootsteen en douche schoon te maken en haar te verwijderen.

2 – Houd haar en zeepresten uit de badkamerafvoer. Borstel je haar voordat je gaat douchen en niet tijdens. Het is ook mogelijk om bad- en doucheafvoeren van een gaasscherm of een geperforeerde haarvanger voor de doucheafvoer te voorzien. Het zal het haar opvangen en het water doorlaten.

3- Omdat olieachtige materialen niet volledig in water kunnen oplossen, kunnen ze gemakkelijk verstoppingen veroorzaken. Denk aan voedselresten, koffiedik en vet. Zorg ervoor dat ze uit de keukenafvoer blijven. Gooi overgebleven voedsel in de prullenbak of op de composthoop. Spoel vet, zoals jus, ook niet door het toilet.

4- Let altijd op wat je doorspoelt. Toiletten zijn ontworpen om ontlasting en toiletpapier af te voeren. Het doorspoelen van dichte, vezelige of volumineuze materialen kan een verstopping veroorzaken. Materialen, zoals flosdraad, maandverband, tampons en huishoudelijk afval, moeten daarom de prullenbak in.

Als je bovenstaande tips nauwgezet opvolgt, zal dit een enorm verschil maken in hoe vaak je riolering verstopt raakt.

Bel de loodgieter

Je kunt je best doen om blokkeringen te voorkomen en toch onaangenaam verrast worden door een verstopping. Gelukkig kun je dan een professionele loodgieter in Rotterdam bellen die alle essentiële diensten voor gootstenen, toiletten, badkuipen en afvoeren aanbiedt. Met hulp van de loodgieter heb je voor je het weet weer een goed functionerend sanitair systeem.