Is het verstandig om nu een huis te kopen?

Is het verstandig om nu een huis te kopen?
december 2, 2022 Frederik

Iedereen lijkt er wel een andere mening over te hebben, het kopen van een huis in 2022. De prijzen zijn hoog en er wordt vaak nog overboden ook, maar daar lijkt nu een eind aan te komen. De prijzen zijn nog hoog maar stijgen minder hard, ook het overbieden is minder dan het is geweest. Maar de hypotheekrente is wel omhoog gegaan, je betaald nu dus meer rente. Zekers voor starters is het een lastige tijd om een huis te kopen, of je moet het niet erg vinden om een aantal maanden in een verbouwing te leven. Voordat je een klushuis koopt of voordat je begint met verbouwen is het verstandig om de complete riolering te laten inspecteren door rioolspecialist Halderberge. Normaliter kan het lastig zijn om werkzaamheden te verrichten aan de riolering, maar nu alles open ligt voor of door de verbouwing is het iets makkelijker.

Het kopen van een kluswoning

Mocht je zelf aan de slag willen gaan om je perfecte droomhuis te realiseren en het niet erg vinden om een aantal maanden te klussen? Dan is een kluswoning een prima keuze, zorg wel dat je beschikt over voldoende klusbudget. Bouwmaterialen zijn flink in prijs gestegen en aan vaklieden is bijna niet aan te komen. Zorg voorafgaand dat je een goed overzicht hebt van de omvang van het project en je al contact hebt met verschillende experts. Voor werkzaamheden aan de riolering en afvoer kiezen wij voor DG Riooltechniek, zeer professioneel en klantvriendelijk. 

Afwachten wat de toekomst brengt?

Mocht je nu beschikken over een juiste woning dan kun je ervoor kiezen om nog even te wachten. Spaar nog wat extra geld bij elkaar en wie weet kun jij over enkele maanden een veel betere koop sluiten. Het nadeel van wachten is dat je niet weet wat er gaat gebeuren, de huizenprijzen kunnen dalen maar wat als de hypotheekrente enorm stijgt? Dan betaal je even veel of meer dan nu… 

Zoek landelijk en niet lokaal

Mochten je lokale zoekopdrachten niet veel nieuwe woningen meer opleveren ga dan landelijk op zoek naar woningen. Indien je het niet erg vind om afscheid te nemen van jullie huidige woonplaats kun je in andere provincies in Nederland vaak erg toffe woningen vinden. Zo betaal je voor een gigantische villa in Groningen evenveel als een klein appartement in Amsterdam.