Waarom een beveiliger inschakelen bij een event?

Waarom een beveiliger inschakelen bij een event?
december 27, 2022 Frederik

Waarom een beveiliger inschakelen bij een event?

Beveiligers zijn heel belangrijk. Niet alleen bij een dure winkel, bij een club, maar ook bij een event. Dit heet een eventbeveiliger. Deze zijn veel belangrijker dan je wellicht denkt. In dit artikel lees je alles over een eventbeveiliger en waarom een beveiliger zelf zo belangrijk is voor bepaalde plekken. Ben jij nog op zoek naar een goede en professionele beveiliger? Dan ben je bij SERIS aan het juiste adres!

Observeren van mensen 

Een beveiliger is vooral bezig met mensen observeren. Dit om ongevallen of niet gewenste situaties te voorkomen. Zij doen dit zodat alles goed verloopt en er geen problemen voorkomen en gebeuren. Gedraagt een persoon zich verdacht of anders? Dan valt dit bij een beveiliger heel al gauw op. Zij hebben jou al lang geobserveerd. Bij een evenement is dit ook belangrijk, want je wilt ook niet dat er zomaar bepaalde voorwerpen naar binnen worden meegenomen. Ook hier controleren zij op. Zij zijn voor een evenement dus wel echt belangrijk. Er kunnen altijd nog conflicten gebeuren bij een evenementen en ook daarom is het handig om een beveiliger in te schakelen. Zij lossen en voorkomen dit. 

Toegangscontrole

Zoals je hierboven al kon lezen heb je kunnen lezen dat een beveiliger onder andere mensen controleert op spullen bij een evenementen. Dit is niet het enige wat zij doen. Zij zorgen er ook voor dat de kaartjes gecontroleerd worden van het evenement, tassen gecontroleerd worden en de leeftijd nagecheckt wordt. 

Surveilleren 

De beveiligingsmedewerker surveilleert in bepaalde gebieden van een evenementen. Hij zij heeft dan als doel om orde, rust en veiligheid te behouden. Deze taak moet hij dan verzorgen. Daarnaast moet hij de veiligheid van de mensen die er naar toe komen bewaken, maar ook die van het personeel die daar rondloopt

Hulpverlening

Een evenementenbeveiliger biedt naast alle andere werkzaamheden ook hulpverlening. Wanneer de veiligheid en gezondheid van de bezoekers in gevaar is, moet hij ervoor zorgen dat iedereen veilig blijft. Is er een ontruiming nodig of raakt er iemand flauw, dan moet een evenementenbeveiliger dit ook verzorgen. Hij of zij moet deze persoon dan begeleiden naar de EHBO en als het kan zelfs EHBO hulp verlenen.