Wat is ambilight?

Wat is ambilight?
maart 22, 2023 Frederik
Ambilight wat is het

image source: Techfi 


logie die door Philips is ontwikkeld en die een nieuwe dimensie toevoegt aan de kijkervaring van televisieprogramma’s en films. Met Ambilight wordt er op een slimme manier een sfeervolle gloed van licht gecreëerd die de kleuren op het scherm weerspiegelt en de kijkervaring versterkt. Dit gebeurt door middel van LED-verlichting die aan de achterkant van de televisie is aangebracht. Deze verlichting kan de kleuren van het beeldscherm analyseren en vervolgens overeenkomstige kleuren weergeven op de muur achter de televisie.

Ontworpen voor ervaring

Ambilight is ontworpen om de kijkervaring te verbeteren door een gevoel van diepte en ruimte te creëren. Het geeft niet alleen een gevoel van ruimtelijkheid, maar zorgt er ook voor dat de ogen minder snel vermoeid raken door het kijken naar een televisiescherm. Dit komt omdat de ogen zich minder hoeven aan te passen aan het contrast tussen het licht van het scherm en de omgeving.

De technologie is ontstaan uit het idee om het televisiekijken comfortabeler te maken en de kijkervaring te verbeteren. Philips begon met het ontwikkelen van de technologie in 2002 en bracht het in 2004 voor het eerst op de markt. Sindsdien heeft het bedrijf de technologie verder ontwikkeld en verbeterd, en heeft het meerdere patenten op de technologie.

Bij verschillende merken verkrijgbaar

Ambilight is beschikbaar op verschillende Philips televisies en het wordt ook door andere televisiefabrikanten gebruikt onder verschillende namen. De technologie is populair geworden onder kijkers over de hele wereld vanwege de unieke manier waarop het de kijkervaring verbetert.

De voordelen van ambilight

Er zijn verschillende voordelen van Philips Ambilight. Ten eerste zorgt het voor een meeslepende kijkervaring doordat de lichtgloed de kijkervaring versterkt en de kijkruimte vergroot. Dit is vooral handig voor mensen die in een kleine kamer televisie kijken en het gevoel willen hebben dat ze in een grotere ruimte zitten.

Een ander voordeel van Ambilight is dat het de ogen minder vermoeid maakt bij het kijken naar televisie. Dit is vooral handig voor mensen die veel televisie kijken of die gevoelig zijn voor vermoeide ogen. Doordat de ogen zich minder hoeven aan te passen aan het contrast tussen het scherm en de omgeving, blijven de ogen frisser en minder snel vermoeid.