5 voordelen van een WordPress-website

5 voordelen van een WordPress-website
december 2, 2021 Frederik

Een website van CMS-systeem WordPress biedt veel mogelijkheden, al helemaal als je geen ervaring hebt met webdesign. De 5 belangrijkste voordelen van dit programma vind je hier!

WordPress is gratis

WordPress is gratis en dat betekent dat je het gratis kan downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen. Omdat het ‘open source’ is, mag je alles gebruiken. Wil je extra plugins toevoegen aan je website? Dan is er vast wel iemand die er al een heeft gemaakt die je gratis kan toevoegen aan je website.

WordPress is makkelijk in gebruik

WordPress is ook voor beginners heel makkelijk in gebruik. Iedereen kan in WordPress een website designen! Ook is een nieuwe pagina aanmaken of een bericht toevoegen duidelijk aangegeven, zodat je dit ook gewoon zelf kunt doen. Het is een simpel en overzichtelijk CMS, en daardoor is het ook zo populair.

WordPress is SEO-vriendelijk

De website die jij bouwt in WordPress is in de basis SEO-vriendelijk, maar in hoeverre dit in je voordeel werkt hangt natuurlijk ook af aan hoe je SEO toepast. Je template, structuur en teksten dragen hier namelijk ook aan bij. Met behulp van gratis SEO-tools kan je makkelijk zien hoe de SEO van jouw website ervoor staat.

WordPress is veilig en vertrouwd

Omdat WordPress zo’n populair CMS is, zijn websites met dit systeem een aantrekkelijk doel voor hackers. Gelukkig is WordPress ontwikkeld met veiligheid in het achterhoofd. Het is belangrijk dat je je website zo goed mogelijk up-to-date houdt, dat je sterke wachtwoorden gebruikt en dat je kwetsbare plugins vermijd.

WordPress ondersteunt verschillende mediatypes

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat je niet beperkt bent om alleen tekst te gebruiken. Dit CMS-systeem ondersteunt namelijk veel mediatypes: tekst, foto, video, audio, etc. Ook is het heel makkelijk om posts van verschillende social media, zoals Instagram of Twitter, te embedden op jouw website.

WordPress-website laten maken

Ondanks dat WordPress een makkelijk CMS is om mee aan de slag te gaan als beginner, wordt er vaak toch aangeraden om een website door een professionele webdesigner te laten bouwen. Deze weten namelijk precies wat er allemaal mogelijk is, en kunnen ook de de hosting en het onderhoud van jouw website regelen. Kijk wat de mogelijkheden zijn bij jou in de buurt! Zo kan je lokaal een website laten maken in Utrecht.