De voordelen van een animatie

De voordelen van een animatie
maart 7, 2022 Frederik

Een manier om een boodschap duidelijk en effectief over te brengen is met behulp van een animatie. Het wordt steeds meer gebruikt om projecten te presenteren. Het brengt een heleboel voordelen met zich mee. Zo is het verhaal een stuk duidelijker, geeft het ruimte voor gratis reclame, je hebt talloze mogelijkheden en daarnaast is er geen toestemming vereist bij het filmen.

Het verhaal is voor iedereen duidelijk

Wanneer je een boodschap wilt overbrengen dat in woorden lastig uit te leggen is kan dit veel duidelijker met een animatie. Je kunt bijvoorbeeld de stappen die moeten worden genomen één voor één op beeld laten zien. Doordat het mogelijk is om alles in beeld te krijgen voorkom je dat je iets vergeet. Dit kan wel bijvoorbeeld een spraakboodschap. Je kunt dit misschien wel zien als de belangrijkste voordeel van het creëren van een animatie. Animatie laten maken? Schakel een professioneel bedrijf zoals Emations in.

Gratis reclame

Een ander voordeel van een animatie is dat je het ook kunt gebruiken om gratis reclame te maken. Je hebt de mogelijkheid om het logo van je bedrijf onder in beeld te zetten waardoor iedereen aandacht krijgt voor de naam van jouw onderneming. De kans is groot dat het wordt onthouden en dat kan ruimte bieden voor potentiële klanten.

Je kunt alle kanten op

Met het maken van een animatie kun je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 3D animatie maar er zijn ook getekende en stop motion animaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Verder kun je zelf kiezen met welke vormen en kleuren je wilt werken en kun je diverse objecten toevoegen om een duidelijk verhaal te creëren. Denk aan tabellen en grafieken.

Geen toestemming vereist

Op het moment dat je een animatie gaat maken, of laat maken is toestemming niet nodig bij het filmen. Dat is bij het maken van een video wel anders. Je zult dan toestemming moeten vragen aan de personen die worden gefilmd maar ook voor de meeste locaties is er toestemming vereist. Soms moet je zelfs betalen om gebruik te maken van een bestemming. Met een animatie heb je hier geen last van waardoor het project sneller af is en daarnaast ook nog eens minder kost.