Maak digitaal al je bedrijfsplanningen

Maak digitaal al je bedrijfsplanningen
september 20, 2022 Frederik

Ook al heb je alles zo strak mogelijk geregeld in de bedrijfsplanning, er kan altijd wel wat tussen komen. Dat is vervelend, maar met een goed digitaal planbord heb jij hier nooit meer last van.

Makkelijk afspraken aanpassen en wijzigen

Het hebben van een duidelijke planning is voor elk bedrijf essentieel, toch kan het voor sommige werknemers als lastig of te strak ervaren worden. Helemaal wanneer er bijvoorbeeld een spoedklus tussendoor komt. Helemaal wanneer je dit nog ouderwets op papier doet levert dit veel problemen op. Zo kun je namelijk elke dag weer een nieuwe planning uitschrijven. Helemaal in deze tijden van personeelstekorten is het daarom fijn dat je snel en gemakkelijk digitaal afspraken kunt aanpassen en wijzigen en dat dit direct geïntegreerd wordt. Tevens kunnen werknemers makkelijk tijden doorgeven en kan dit woord werkgever direct aangepast worden.

Service software om inzicht te verschaffen

Normale ‘ouderwetse’ roosters zijn vaak alleen gebaseerd op de planningen van werknemers. Terwijl wanneer jij je als bedrijf op service richt de klanten hier niet in geïntegreerd zijn. Wanneer er dan ineens wat tussenkomt kan dit problemen opleveren. Met digitale service software kun je hier snel van af geraken. Met een digitale planning kun je namelijk klanten en tijden integreren in de planning van de werknemers. Zo creëer je niet alleen meer overzicht voor de werknemers. Die nu ook direct de tijden van de klanten kunnen zien. Je creëert ook meer ruimte als bedrijf voor last-minute aanpassingen en wensen.

Met een digitaal planbord roosters inzichtelijk maken

Een bedrijfsrooster is bij veel bedrijven nog steeds een statisch document of zelf een papiertje waar moeilijk aanpassingen aan gemaakt kunnen worden. Tegenwoordig is het echter vaak veel handiger dat dit flexibel is en dat hier makkelijk aanpassingen aan gemaakt kunnen worden. Zo kun je snel schakelen wanneer nodig. Met digitale software is dit gemakkelijk je kunt snel en makkelijk via verschillende devices inzichtelijk krijgen hoe het rooster er voor staat. Met handige apps van tegenwoordig kun je bovendien waar je maar bent het rooster inzien en eventueel aanpassingen doen.

Meer duidelijkheid met een digitaal planbord

Heb je wel eens last van werknemers die tegelijkertijd bij dezelfde klant te vinden zijn. Of dat er juist niemand bij een klant aankomt of te laat? Dan is het verstandig over te stappen op digitale plannings software. Een standaard planning kan namelijk gemakkelijk voor miscommunicatie zorgen, wat dan weer ontevreden klanten kan opleveren. Een flexibel rooster die makkelijk in te zien is kan hier al direct verandering in brengen.