Waarom uren registreren?

Waarom uren registreren?
oktober 13, 2022 Frederik

Uren registratie is niet altijd het leukste werk en soms ook veel werk. Als je je uren registreert op de juiste manier kan het je uiteindelijk tijd én geld schelen. Uren registreren geeft namelijk veel inzicht en informatie. Werk je efficiënt? Schat je offertes goed in? Ben je rendabel bezig?

 

Wat is urenregistratie?

In een urenregistratie houd je bij hoeveel uren je in je onderneming steekt en hoeveel tijd werknemers voor je onderneming bezig zijn. Ook kan je onderscheid maken in verschillende activiteiten, op deze manier kan je goed overzien hoeveel tijd je aan welke activiteit je kwijt bent.

 

Waarom is urenregistratie van belang?

Met uren registratie krijg je inzicht in productiviteit en declarabiliteit. Door uren te registreren krijg je inzicht in de voortgang van verschillende projecten. Ook kan je eenvoudig zien welke project rendabel zijn. Door een goede uren registratie bij te houden kan je ook beter plannen voor toekomstige projecten. Daarnaast kan je eenvoudig de factuur uitleggen en verantwoorden aan de klant.

Door een duidelijk overzicht te hebben van de uren kweek je ook vertrouwen vanuit de klant. Ook krijg je inzicht in de productiviteit van je werknemers. Daardoor kan je ook eenvoudig zien waar uren weglekken en kan je eenvoudig aan de gang om dit op te lossen.

Overigens kan je ook sneller factureren door uren te registreren. De meest benodigde informatie heb je dan al eenvoudig bij elkaar. Maar door een goede urenregistratie bij te houden heb je beter inzicht in je budget en hoeveel tijd je benodigd bent voor bepaalde activiteiten, daardoor kan je ook beter offertes en uurtarieven inschatten.

Een uren registratie kan ook fiscale voordelen hebben. Het registreren van uren laat zien dat je echt ondernemer bent. Als je boven een bepaald aantal uren zit kan je in aanmerking komen voor verschillende fiscale voordelen.

 

Hoe kan je het beste uren registreren?

Voor de uren registratie zijn er veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld een Excel bestand, maar dat is ook erg fout gevoelig en veel handmatig werk. Met Simplicate is uren registreren heel eenvoudig. Simplicate is makkelijk te integreren met veel verschillende software en tools. Daarnaast kan je eenvoudig je uren registreren, controleren en corrigeren vanaf je telefoon of computer. Het is zelfs mogelijk om een herinnering in te stelling voor de urenregistratie.