Online branding via jouw website

Online branding via jouw website
augustus 30, 2022 Frederik

Branding is alles wat jouw bedrijf qua communicatie en marketing onderscheid van de concurrentie. Dit betreft de merkidentiteit, het logo, de huisstijl en dus ook de website. Veel bedrijven hebben nog geen eens een representatieve website, of een website waarop de branding nog onvoldoende terugkomt. Een gemiste kans, want herkenbaarheid is de sleutel tot binding met je klanten. Lees verder en ontdek alles over online branding via jouw website!

Wat is online branding?

Met branding bouw je als merk of bedrijf een reputatie en/of beeldvorming op binnen een bepaalde doelgroep. Dit begint bij de herkenbaarheid van de huisstijl en kan zo ver gaan als bijvoorbeeld een bepaalde melodie (denk aan de Unox reclames). Deze branding strategie (branding marketing) wil je idealiter doortrekken in je online strategie. Hierbij is het belangrijk dat de herkenbaarheid van je merk of bedrijf terugkomt op je website en online marketingkanalen. Kleur, lettertype en logo zijn hierbij essentieel.

De voordelen van online branding

Het internet is één van de belangrijkste kanalen voor vrijwel alle branches geworden. Het is dan ook essentieel voor de continuïteit van je bedrijf of merk om jouw branding zowel offline als online goed op orde te hebben. Wanneer je online branding op de juiste manier inzet heeft dit ten minste de volgende voordelen:

 

  • Creëer positieve associaties bij je doelgroep;
  • Verhoog de klantloyaliteit/binding;
  • Verbeter de waarde van je merk/bedrijf;
  • Haal meer rendement uit je marketingcampagnes;
  • Verbeter je online vindbaarheid.

Online branding toepassen op jouw website

Benieuwd of jij genoeg doet aan je online branding? Of is je website toe aan een branding update? Of is het misschien tijd voor een geheel nieuwe website? Dan is WordPress bureau Bont jouw partner. Met een gemengd team van webontwikkelaars en branding specialisten zijn wij dé partij om jouw online branding naar een hoger niveau te tillen!