Tuinmeubelen: hoe houdt je ze langer mooi!

Tuinmeubelen: hoe houdt je ze langer mooi!
juli 26, 2022 Frederik

Net als het binnenmeubilair verdient ook het buitenmeubilair aandacht wat de verzorging betreft, zodat ze altijd zeer goed bewaard blijven, zelfs bij de schommelingen van klimaat en temperatuur.

Als je het voorrecht hebt een huis met een tuin te bezitten, weet je hoe fijn het is om op jouw vrije dagen en in het weekend in deze ruimte te genieten. Daarom geven wij je hier enkele essentiële tips om jouw tuinmeubelen altijd mooi te houden. Bekijk ze!

Waterdicht maken

Wij weten hoe ingewikkeld het is om meubels te onderhouden die aan de buitenlucht zijn blootgesteld. Waterdicht maken is dan ook een essentiële en zeer doeltreffende factor in hun verzorging. Deze verzorging biedt een extra niveau van bescherming tegen factoren zoals regen en zelfs langdurige blootstelling aan de zon.

Voor houten meubelen, bijvoorbeeld, is vernis het meest geschikte product. Hiermee zal de verf een grotere duurzaamheid hebben en extra beschermd zijn tegen water, een factor die houten meubelen kan beschadigen.

Goed schoonmaken

De juiste reiniging voor elk type meubilair is uiterst belangrijk voor een langere levensduur. Voor ijzeren, plastic en aluminium meubelen is de tip om ze regelmatig schoon te maken met water en neutrale zeep, snel en gemakkelijk. Het gebruik van schurende producten zoals staalwol en chloor moet worden vermeden, omdat deze de meubelen kunnen beschadigen en vlekken kunnen veroorzaken.

Houten meubelen mogen echter niet met water en zeep worden gewassen, maar moeten voorzichtig met een vochtige doek worden schoongemaakt om stof te verwijderen. Omdat ze kwetsbaarder zijn, verdienen de houten meubelen de meeste aandacht, dat wil zeggen, wanneer ze niet gebruikt worden, is het ideaal ze op te vangen of te bedekken zodat ze beschermd zijn tegen alle weersomstandigheden.

Dagelijkse verzorging

Vermijd het plaatsen van pannen of hete voorwerpen in direct contact met de meubelen. Dit kan ongewenste vlekken veroorzaken! Vermijd ook vochtige, scherpe of snijdende voorwerpen. Daarom is het raadzaam om tijdens het eten steunen of zelfs tafelkleden te gebruiken om de meubelen te beschermen en ze goed te onderhouden. Als je vloeistof op het hout morst, droog het dan zo snel mogelijk af om vlekvorming te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, zult je erin slagen jouw houten meubelen altijd in goede staat te houden. Door een loungeset met salontafel kopen zult je dus in staat zijn om van jouw tuin te genieten met totale elegantie en functionaliteit. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren!