Waarom is het belangrijk om goed te scoren op Google Mijn Bedrijf

Waarom is het belangrijk om goed te scoren op Google Mijn Bedrijf
april 19, 2023 Frederik
gmb

Tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om een bedrijf te runnen zonder online aanwezigheid. Zoals we allemaal weten is Google de nummer één zoekmachine die mensen gebruiken om informatie online te vinden. Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen verbeteren en hun zichtbaarheid in zoekresultaten op Google kunnen vergroten. In deze blog gaan we uitleggen waarom het belangrijk is om goed te scoren op Google Mijn Bedrijf en hoe je dat kunt bereiken.

Verhoogt de zichtbaarheid

Als je wilt dat je bedrijf gemakkelijk wordt gevonden, is het belangrijk om goed te scoren op Google Mijn Bedrijf. Wanneer je bedrijfsprofiel hoger in de zoekresultaten verschijnt, is de kans groter dat mensen je bedrijf opmerken. Dit betekent dat je meer kansen hebt om potentiële klanten aan te trekken en je bedrijf te laten groeien.

Laat klantrecensies zien

Google Mijn Bedrijf ondersteunt recensies van klanten. Hoe meer positieve recensies je hebt, hoe betrouwbaarder en geloofwaardiger je bedrijf overkomt op potentiële klanten. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je bedrijfswebsite en kan uiteindelijk leiden tot meer conversies en verkoop.

Verbeterde zoekresultaten

Het hebben van een vermelding op Google Mijn Bedrijf kan ook helpen om de content van je bedrijf te verbeteren en te optimaliseren. Google toont vaak een zogenaamde “local pack” van zoekresultaten die lokale bedrijven in de buurt van de gebruiker bevatten. Door jouw bedrijf in te schrijven en bij te werken, is de kans dat je verschijnt in deze zoekresultaten hoger.

Gratis tool

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool. Dit betekent dat het zeer kosteneffectief is om je bedrijfsprofiel in te schrijven en bij te werken. Bedrijven hoeven dus geen marketingbudgetten uit te trekken om een hogere ranking te krijgen in de zoekresultaten. Door gebruik te maken van deze gratis tool, valt er echter veel winst te behalen voor het bedrijf.

Onderlinge concurrentie

Het laatste waar bedrijven tegenwoordig behoefte aan hebben is het verliezen van klanten aan concurrenten. Door goed te scoren op Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven gegevens van concurrenten bijhouden en analyseren. Er kunnen zelfs strategieën worden bedacht om je bedrijf te differentiëren van je concurrenten en een concurrentievoordeel op te bouwen. Als je meer tips wil over hoe je goed kunt scoren op Google Mijn Bedrijf, ga dan naar de website van Roxtar.