Wat zijn de verschillen tussen een e-scooter en een e-chopper?

Wat zijn de verschillen tussen een e-scooter en een e-chopper?
juni 15, 2022 Frederik

Het kopen van een e-scooter en e-chopper worden steeds populairder. De benzineprijzen stijgen en er ontwikkelen steeds nieuwe technologieën. Hoewel een e-chopper veel weg heeft van een-scooter, zijn er toch ook echt verschillen in deze twee. De scooters zien er anders zijn maar hebben ook andere eigenschappen, waardoor je de scooter en chopper van elkaar kan onderscheiden. Ben jij nou benieuwd welke het beste bij jou past? Lees dan het artikel door en dan kom je erachter!

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Een groot verschil tussen een e-chopper en e-scooter is dat de e-chopper maar voor een persoon is. Je er dus niemand extra mee vervoeren. De e-chopper kan je vergelijken met een bromfiets. De e-chopper is geheel geruisloos en heeft een maximale snelheid van 55 kilometer per uur. De e-chopper is ook in een 25 kilometer variant beschikbaar. Een e-scooter en een e-chopper lijken qua uiterlijk niet op elkaar. De e-chopper is afgeleid van de Amerikaanse Harley Davidson. Een e-scooter lijkt wel op een normale scooter. Een e-scooter heeft een uitneembare accu die je eenvoudig kan losmaken. Dit heeft een e-chopper niet. Tevens is de zitting van een e-scooter hoger, dan die van een e-chopper. Voor het bereiden van de e-chopper en e-scooter heb je allebei een rijbewijs nodig. De twee voertuigen lijken dus ook weer niet zoveel op elkaar. De meeste e-scooters zijn ook relatief gezien wat goedkoper. Dit hangt er natuurlijk wel af van wat voor type je neemt, maar in de grote lijnen is de e-scooter goedkoper. Met de e-scooter en e-chopper kan je ongeveer even ver rijden.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de e-scooter en e-chopper?

Het grootste overeenkomst is dat ze allebei beter zijn voor het milieu. Ze rijden beide op de capaciteiten van een accu. De accu kan je weer opladen wanneer het nodig is. Je hebt dan ook geen kosten voor benzine. Dit scheelt ook veel in de portemonnee. Je hebt ook voor beide voertuigen een rijbewijs nodig. Je kan met beide voertuigen ongeveer even ver. Je kan er bij een e-scooter natuurlijk voor kiezen om een tweede accu mee te nemen. Dan zou je verder kunnen rijden. De onderhoudsbeurten van deze geweldige elektrische voertuigen, zijn minder vaak nodig. Dit is omdat de voertuigen minder loszittende delen heeft. Uiteraard is het wel verstandig om onderhoud uit te voeren. De e-scooter en e-chopper zijn beide ook makkelijk te starten. Het is makkelijker dan een gewone scooter. Je zal gebruik kunnen maken van je voertuig zonder startproblemen.