Hoe richt je een woonkamer handig in?

Hoe richt je een woonkamer handig in?
juli 26, 2022 Frederik

Jouw woonkamer is een echt eyecatcher. Je wilt daarom juist dat jouw woonkamer leuk ingedeeld is, maar weet jij nou niet hoe je dit moet aanpakken? Dan ben jij bij Anselm Oome in Utrecht bij het juiste adres. Zij helpen jou bij jouw inrichting en regelen meubels op maat. Zo krijg jij jouw droom woonkamer. Ben jij nou benieuwd naar een aantal tips om van jouw woonkamer een echte eyecatcher te maken? Lees dan dit artikel verder voor dé tips om een gezellige plek van jouw woonkamer te maken.

Hoe laat je jouw woonkamer groter lijken?

Bij het inrichten van een woonkamer moet je met veel rekening houden. Is er genoeg lichtinval? Hoe laat ik de kamer groter lijken? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven jou de ideale tips. Als allereerste is het belangrijk welke kleuren je gebruikt. Gebruik je over jouw hele woonkamer zwart? Dan zal jouw woonkamer kleiner lijken. Lichte kleuren zijn dan de key. Gebroken wit, licht roze, taupe en andere natuurlijke tinten zijn dan ideaal. Ontwijk donkere kleuren wanneer jij jouw woonkamer groter wilt laten lijken. Kleuren geeft ook een bepaalde sfeer af. Bedenk daarom van te voren goed welke sfeer jij wilt creëren. Houdt je van een rustige sfeer? Dan kies je voor een lichte kleur en laat je wat kleur in jouw woonkamer komen door de accessoires. Op deze manier houdt je jouw woonkamer in balans. Houdt ook alle accessoires in dezelfde thema. Wijk niet zomaar af van jouw kleuren en gekozen sfeer. Zo maak jij jouw woonkamer al snel helemaal naar jouw eigen en wordt het een geheel. 

Wat voor bank past bij mijn woonkamer?

Er bestaan een hoop soorten banken. Je hebt een hoekbank maar ook een rechte bank. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van de grootte van jouw woonkamer. Heb je juist een grote woonkamer, dan past een hoekbank ideaal in jouw woonkamer en wordt het een echte eyecatcher. Door de hoekbank wordt er al veel ruimte opgevuld. In een kleine woonkamer is een rechte bank daarom ook beter. De bank neemt dan al snel veel ruimte in beslag. Een poef is ook ideaal om in jouw kleine woonkamer toe te voegen met jouw rechtbank. Zo kan jij alsnog lekker onderuit liggen op jouw bank. 

Hoe zorg je voor een geheel?

Het is het mooiste als jouw huis een geheel wordt. Dit doe je door steeds dezelfde kleurgebruik te kiezen. Ben jij niet zo’n fan van kleuren, dan is het ideaal om een donker vloer te nemen met lichte muren. Weet je niet welke kleuren en stoffen je mooi bij elkaar vindt? Leg dan stoffen en kleuren bij elkaar.