Ziektekosten Verzekering voor ZZP’ers en Zelfstandigen

Ziektekosten Verzekering voor ZZP’ers en Zelfstandigen
juli 20, 2019 Admin
Ziektekosten verzekering ZZP

Ziektekosten verzekering voor ZZP’ers en Zelfstandigen

Vanzelfsprekend is een goede en solide ziektekostenverzekering erg van belang. Zeker voor een zelfstandigen.  Als ZZP’er ben je namelijk helemaal zelf verantwoordelijk in het geval van ziekte of een ongeval. Omdat je het werk niet zomaar kunt laten liggen en snel weer aan de slag wilt, wil je natuurlijk de best mogelijke zorg. Jij wordt namelijk vanzelfsprekend niet doorbetaald in geval van ziekte. Belangrijk is het dus, dat jij toegang hebt, tot de best mogelijke zorg.

Ezeee.nl geeft jou in deze blog informatie over ziektekosten verzekeringen die je zou moeten weten als ZZP’er. Zo ben je er zeker van dat jij in het vervolg de beste ziektekosten verzekering kiest.

Ziekte kosten, verzekeringe en ZZP’er zijn: hoe werkt het ?

Iedere Nederlander is verplicht een basis verzekering te hebben. Dat is voor jou als zelfstandige, niet anders. Maar wat houdt de Nederlandse basisverzekering in? De Nederlandse basisverzekering is er om de de meest noodzakelijke medische kosten te dekken, zoals een bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis. Hiermee heeft iedere persoon die in Nederland woont, toegang tot ons geweldige zorgsysteem.

Voor veel Nederlanders is zo’n basisverzekering genoeg. Zeker als je doorgaans erg gezond bent en geen verdere lichamelijk ongemakken kent. Voor zelfstandige ligt de situatie vaak heel anders.  ZZP’er hebben vaak zwaardere eisen bij het kiezen van een juiste ziektekosten verzekering. Zo is het verstandig om één of meerdere aanvullende zorgverzekeringen te kiezen. Deze aanvullende verzekeringen dekken namelijk de ziektekosten voor het onderwerp waarvoor jij de extra verzekering hebt afgesloten. Wel zo handig als je afhankelijk bent van je eigen fitheid.

Speciale Ziektekosten verzekeringen met korting voor ZZP’ers

De verzekeraars in Nederland zijn natuurlijk niet achterlijk en zien vanzelfsprekend de marktpotentie binnen de groep ZZP’ers. Daarom proberen een aantal van deze verzekeraars in te spelen op de behoefte van ZZP’ers. Onder andere door bijvoorbeeld een speciale aanvullende zorgverzekering aan te bieden aan ZZP’ers.

Zo’n speciale ZZP ziektekostenverzekering dekt in veel gevallen bijvoorbeeld behandelingen door een fysiotherapeut. Zo kun je extra snel revalideren wanneer je klachten hebt en snel weer aan het werk.

Naast speciale aanvullende verzekeringen, zijn er voor ZZP’ers ook diverse collectieve ziektekostenverzekeringen. Deze collectieve ziektekostenverzekeringen leveren jou korting op de premie op. Het leukste? Je kunt je gezin er ook nog eens van mee laten profiteren.

Weten welke zorgverzekeringen er zijn en deze meteen ook vergelijken?

Doe de vergelijking op Vergelijkdezorgverzekeringen.nl>>>>

Is het als ZZP verstandig om je eigen risico verhogen?

Net zoals de basisverzekering, heeft ook iedereen een eigen risico bedrag. Het verplichte eigen risico in 2019 bedraagt € 385. Net als mensen in loondienst kunnen ook zelfstandigen ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen tot een maximum van € 885,– op jaar basis. Het verhogen van zo’n eigen risico heeft een belangrijk voordeel: De maandelijkse premies worden een stuk lager wanneer je je eigen risico verhoogd. Maar is dat eigenlijk wel verstandig? Als ZZP’er je eigen risico verhogen?

Ons antwoord: Nee! dat is een hele onverstandige keuze! Dit komt met name door het feit dat zelfstandigen vaak sneller zorgkosten zult maken dan iemand in loondienst. De gezondheid is namelijk van uitzonderlijk belang. Ben je ziek? Dan komt er geen geld binnen. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

SPECIALE TIP: Tussentijds overstappen naar een ZZP zorgverzekering!

Ieder jaar kun je één keer overstappen van zorgverzekeraar. Dit doe je in de periode November-Januari. Echter zijn er in sommige gevallen een aantal uitzonderingen. Indien je namelijk jouw baan kwijt raakt of uit loondienst gaat, kun je bij jouw zorgverzekeraar een verzoek indienen voor het veranderen van jouw ziektekosten verzekering. Beslis je dus bijvoorbeeld in Februari om als zelfstandige aan de slag te gaan? Dan is het zeker de moeite waard om te bekijken of jouw ziektekosten verzekeraar deze optie biedt.  LET OP: Niet iedere zorgverzekeraar gaat hiermee akkoord. Ze kunnen je gewoon aan je contract houden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*