De vijf beste tips om effectief je huis leeg te ruimen

De vijf beste tips om effectief je huis leeg te ruimen
juni 15, 2022 Frederik

Ga je verhuizen? Je huis leegruimen kan een enorme klus lijken, waar je tegenop ziet. Maar met onze vijf tips pak je deze klus aan en is het zo gebeurd.

Tip 1: Verdeel in kleine stappen

Een heel huis leegruimen is een enorme klus. Daardoor kan het lastig zijn om te zien waar je moet beginnen. Zelfs zo lastig dat je überhaupt niet begint. Verdeel de klus daarom in kleinere stappen. Ruim het huis bijvoorbeeld kamer voor kamer leeg of begin met een kast en ga zo steeds een stap verder. Als je alle stappen hebt gedaan, dan is de klus uiteindelijk klaar.

Tip 2: Leg dierbare spullen eerst apart

Natuurlijk wil je niet alles weggooien, er zijn ook genoeg dierbare spullen die je graag wil bewaren. Leg deze eerst apart. Als je twijfelt of je iets wil bewaren, dan leg je dit op een aparte stapel. Zo voorkom je dat je te lang bij elk item stil blijft staan en veel te lang met het leegruimen bezig bent. De bewaarstapel en twijfelstapel loop je later nog eens door om te kijken wat je echt wil bewaren.

Tip 3: Zet zware meubels op marktplaats

Wil je af van een aantal meubelstukken in je huis? Dan kun je deze afvoeren naar het afvalbrengstation van de gemeente, maar daar heb je een aanhanger of busje voor nodig en het is zwaar werk. Als de meubels nog goed zijn, kun je ze ook op marktplaats zetten, desnoods om gratis af te laten halen. Dan krijgen je meubels een tweede leven en hoef je er zelf niet mee te sjouwen.

Tip 4: Vraag hulp

Je hoeft je huis echt niet alleen uit te ruimen. Schakel hulp in van vrienden en de klus is veel sneller geklaard. Vele handen maken licht werk. Bereid het wel goed voor, zodat er niets wordt weggegooid, dat je wilde bewaren. Verdeel de taken goed, want dan weet iedereen wat ze moeten doen. Dan zal je zien dat je huis zo leeg is en klaar is voor de volgende bewoner.

Tip 5: Schakel een professional in

Een huis leegruimen is niet altijd makkelijk en kan zwaar werk zijn. Een professional kan je dit zware werk uit handen nemen. Goedkoop ontruiming bijvoorbeeld helpt je bij het inpakken en bij het afvoeren van overbodige spullen.