Drie handige beveiligingstips voor zakelijke e-mails

Drie handige beveiligingstips voor zakelijke e-mails
maart 15, 2023 Admin

E-mail communicatie is een essentieel onderdeel van de moderne zakenwereld, maar vormt ook een potentieel beveiligingsrisico. Als bedrijfseigenaar is het belangrijk dat je bewust bent van de risico’s die verbonden zijn aan het verzenden van gevoelige informatie in e-mails en dat je stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat jouw e-mails veilig zijn. In dit artikel bespreken we drie handige beveiligingstips voor zakelijke e-mails.

  1. Encryptie

De belangrijkste stap die je kunt nemen om jouw e-mailcommunicatie te beschermen is encryptie. Encryptie zorgt ervoor dat alleen de verzender en de ontvanger de inhoud van het bericht kunnen lezen. Er zijn verschillende soorten encryptie beschikbaar. Kies er een die het best aan jouw behoeften voldoet en zorg ervoor dat alle gebruikers in jouw team weten hoe ze deze moeten gebruiken. Zorg er bovendien voor dat je jouw versleuteling protocollen regelmatig bijwerkt als er nieuwe versies beschikbaar komen. 

  1. Authenticatie protocollen

Een andere manier om je te beschermen tegen kwaadwillenden is het gebruik van verificatie protocollen bij het verzenden van e-mails. Authenticatie biedt een extra beveiligingslaag door te eisen dat gebruikers hun identiteit bewijzen voordat ze toegang krijgen tot de berichten die ze ontvangen of versturen. Wanneer je een verificatieprotocol kiest, zoals die van Bastion 365, kies er één dat compatibel is met elke e-mailserver die je gebruikt. 

  1. Beleid voor gebruikerstoegang

Overweeg ten slotte een gebruikersbeleid voor medewerkers die gevoelige informatie via e-mail verwerken. Je kunt bijvoorbeeld de toegang van medewerkers tot bepaalde bestanden beperken of hen verplichten een specifieke verificatiemethode te gebruiken om gevoelige berichten te bekijken en te beantwoorden. Door deze beleidsregels op te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen ze begrijpt en volgt, kun je jouw bedrijfsgegevens veilig houden, zelfs wanneer je e-mails verzendt die gevoelige informatie bevatten.

 

Het verzenden van veilige zakelijke e-mails vereist zorgvuldige overweging en planning om ervoor te zorgen dat alle gevoelige informatie beschermd blijft tegen kwaadwillenden. Door maatregelen te nemen zoals het versleutelen van berichten, het implementeren van verificatie protocollen en het opstellen van een beleid voor gebruikerstoegang, kunnen bedrijven zichzelf beschermen tegen bedreigingen. Met deze tips in gedachten moeten bedrijven erop kunnen vertrouwen dat ze veilige zakelijke e-mails kunnen versturen zonder hun normen voor gegevensbeveiliging in gevaar te brengen.

 

Bron: https://www.bastion365.nl/