Hoe belangrijk is een goede foto bij de verkoop van je auto?

Hoe belangrijk is een goede foto bij de verkoop van je auto?
november 3, 2021 Frederik
auto

Je hebt een auto die je wilt verkopen en het liefste zo snel mogelijk maar hoe krijg je dat voor elkaar? Je kan bijvoorbeeld denken aan een schone en presentabele auto voor een goede foto zodat je je auto zo snel mogelijk kunt verkopen.

Wat verkoopt sneller

Als jij zou kijken naar een auto online en er zou geen foto bij staan, zou je hem dan zomaar kopen? Een foto is noodzakelijk voor een goede verkoop van je auto, en het liefste ook nog een professionele foto van je auto. Een professionele foto zorgt voor een professionele uitstraling waardoor je je auto sneller verkoopt.

Mensen kijken eerst online

Als mensen op zoek zijn naar een auto kijken ze meestal eerst online. Ze gaan dan kijken welke auto het meeste kans heeft op hun zoekresultaten. Mensen zijn ook visueel ingesteld, als een auto er dus niet goed verzorgd uit ziet dan gaat die bij de potentiële koper eventueel al van het lijstje af en heb jij dus je auto niet verkocht.

Een goede foto hoort natuurlijk er natuurlijk bij zodat de auto zo goed mogelijk blijft hangen bij de potentiële koper. De automotive studio van Rotoview Studios is bijvoorbeeld een goed voorbeeld om een mooie foto van je auto te krijgen.

Wat is een goede foto?

Voordat je de foto gaat maken van je auto is het van belang dat je eerst denkt waar, wanneer en met wat. Zorg bijvoorbeeld dat er op de achtergrond geen afleiding is zoals voetgangers of andere auto’s. Ga geen foto’s maken van je auto in extreem weer en gebruik een goede camera met een goede lens.

Zorg er voor dat de buitenkant en binnenkant van de auto volledig op de foto staat zodat de potentiële klant de auto via de foto’s goed kan inspecteren. Voor een goede foto van de buitenkant van de auto maak je na elke 2 stappen foto rond de auto. Als er ook eventuele schade aanwezig is zorg je er voor dat die ook op de foto staat en in de beschrijving. Zo blijf je eerlijk naar de koper en dat geeft ook weer een gevoel van vertrouwen.
Succes met de verkoop van je auto!