Wanneer heb je een familierecht advocaat nodig?

Wanneer heb je een familierecht advocaat nodig?
augustus 31, 2022 Frederik

Het is al een moeilijke beslissing om als partners uit elkaar te gaan. Je wilt dan het liefst dat dit eerlijk een goed verloopt. Helemaal als het contact met je ex-partner niet meer vlekkeloos verloopt. Kom je er niet uit met je ex-partner, dan is het ideaal om een advocaat in te huren. Heb jij nog een familierecht advocaat in Etten-Leur nodig? Kijk dan bij Zuyd-advocaten. Zij helpen jou met alles rondom de scheiding. Wij leggen jou uit wanneer je een familierecht advocaat nodig hebt en wat zo’n advocaat voor je kan betekenen. 

Wanneer is een familierecht advocaat verplicht?

Een familierecht advocaat is niet bij alle gevallen verplicht. Het is wel verplicht om een advocaat te nemen bij alimentatie, scheiden, omgangsregelingen en meer. Wil jij ook jouw achternaam wijzigen? Dan is een advocaat ook nodig. Om het vaderschap te ontkennen, heb je ook een advocaat nodig. Bij sommige gevallen is het noodzakelijk. Sommigen zaken kan je wel zelf regelen, zonder een adcocaat. Een ouderschapsplan kan gemaakt worden zonder advocaat, maar kom je hier niet samen tussenuit? Dan is er wel een advocaat nodig. Een ouderschapsplan is namelijk verplicht om op te stellen als je besluit om te scheiden. Hierin staat de zorgverdeling en de hoofdverblijfplaats van de kinderen. 

Wanneer schakel je een familierecht advocaat in?

Je schakelt een familierecht advocaat in wanneer je gaat scheiden. Een scheiding moet officieel ingediend worden bij een rechtbank en dat kan alleen gedaan worden door een advocaat. Daarnaast kan een advocaat bij een scheiding bij nog meer zaken helpen. Is het zelfs zo erg en wil je een contactverbod aanvragen of zelfs een straatverbod? Dan moet je dit aanvragen door een familierecht advocaat. Een familierecht advocaat kan ook helpen bij oplossen van ruzies en problemen in een familie of burenruzie. Er kan dan een rechtszaak aangespannen worden. Voor een rechtszaak heb je natuurlijk een advocaat nodig. Een familierecht advocaat houdt zich dus bezig met alle juridische aspecten van allerlei familiebetrekkingen wanneer jij en je partner uit elkaar gaan. Met een familierecht advocaat weet je ook zeker dat alles eerlijk is verdeeld en geregeld.