Leer bij over zoekmachine optimalisatie

Leer bij over zoekmachine optimalisatie
augustus 30, 2022 Frederik

Als ondernemer of bedrijf heb je een website nodig. Reclame gebeurt de laatste jaren steeds meer online en steeds minder offline via flyers en folders. Wanneer mensen op zoek zijn naar bepaalde producten of diensten is het eerste wat ze doen dit opzoeken op het internet. Omdat mensen zich vaak beperken tot de zoekresultaten op de eerste pagina van een zoekmachine is het belangrijk om jouw website zo hoog mogelijk te laten scoren. Voor tips kan je een digital marketing agency inschakelen.

Belang van de juiste kernwoorden

Zoekmachine optimalisatie is eenvoudig gezegd een geheel van factoren die ervoor zorgen dat je website hoog scoort in een zoekmachine. Hoe hoger je scoort, hoe meer kans je hebt dat mensen op je website zullen terechtkomen tijdens hun zoektocht. Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is het gebruik van de juiste kernwoorden. Mensen zoeken bepaalde zaken op aan de hand van kernwoorden of sleutelwoorden. Wanneer jij als ondernemer met jouw website de juiste kernwoorden gebruikt, is de kans groter dat jouw website zal verschijnen op de zoekmachine. Hierbij is het belangrijk dat je geen te specifieke en moeilijke sleutelwoorden gebruikt, maar ook geen voor de hand liggende en te algemene woorden.

In het Engels staat zoekmachine optimalisatie beter bekend als Search Engine Optimization. De afkorting SEO zal je misschien ook wel iets zeggen.

Andere belangrijke factoren voor een goed werkende website

Er zijn natuurlijk ook nog andere elementen die van belang zijn voor een goed werkende site. Een van de belangrijkste aspecten naast juiste kernwoorden is het concept van linkbuilding. Dit houdt in dat er op andere websites een link wordt geplaatst die verwijst naar jouw website. Hoe populairder deze website, hoe meer kans je hebt dat surfers ook doorklikken naar jouw website. Daarnaast bouwt je website ook autoriteit op door relevante en sterke backlinks te ontvangen van andere websites.

Daarnaast is ook het technische aspect van je website natuurlijk erg belangrijk. Wanneer je zelf als surfer op een website komt die te traag laadt, haak je ook al snel af. Zorg er daarom voor dat je website snel werkt en let erop dat je geen te zware bestanden op je website zet. Dit kan de snelheid belemmeren. Zorg er bovendien ook voor dat je website overzichtelijk is en dat er niet te veel informatie op staat. In dit geval is het idee van less is more van toepassing. Een overvloed aan informatie zal ervoor zorgen dat surfers niet snel kunnen vinden wat ze zoeken. Hierdoor bestaat de kans dat ze afhaken en naar een andere website gaan.

Indien je als ondernemer niet de tijd of de kennis hebt om een goed functionerende website uit de grond te stampen, kan je een digital marketing agency inschakelen. Zij analyseren een eventueel bestaande website en passen verbeteringen toe waar nodig, of starten met de opstart van een nieuwe website.