Waarom jij werk op afstand moet hebben

Waarom jij werk op afstand moet hebben
juni 16, 2022 Frederik

Sinds de COVID-19-crisis is werken op afstand populairder dan ooit. We zijn massaal gaan reizen op innovatieve manieren. We zijn oude bestelwagens gaan ombouwen tot luxe campers en tijdens het reizen gaan werken. Wil jij reizen en werken tegelijk? Dan is werken op afstand écht iets voor jou! Mocht je op uitwisseling gaan met een Highschool in Amerika? Gedurende een uitwisseling is werken op afstand ook een echte aanrader. Waarom? Omdat je niet verzekerd bent van een baan gedurende je verblijf in het buitenland, ook kan het zo zijn dat de banen in het buitenland een stuk minder goed verdienen dan hier. Het is verstandig om de mogelijkheid tot op afstand werken in ieder geval met je huidige werkgever te bespreken.

Waarom is werken op afstand trendy?

We zijn door de COVID-19-crisis onze vrijheid meer gaan waarderen. Werken op afstand werd bijna verplicht door onze overheid. Toen al onze zolders en garages zijn omgebouwd tot luxe thuiswerkplekken wilden we eigenlijk niet meer anders. Je hoeft namelijk niet te reizen naar je werk, kunt langer in bed blijven, hebt geen last van files en je kunt stiekem het huishouden met werken combineren. Dat laatste heb je trouwens niet van ons…

Het is goed voor het milieu

Heb jij werk dat volledig online kan plaatsvinden? Dan draag jij zeker je steentje bij aan een betere wereld. Waar belangrijke meetings vaak fysiek plaatsvonden gebeurd dat nu steeds vaker online, zeker internationale bedrijven kiezen ervoor om online de vergaderingen voort te zetten. Zo besparen zij een hoop op reiskosten, personeel hoeft niet meer overgevlogen te worden en bedrijven betalen minder reiskostenvergoedingen uit dan voor de COVID-19-crisis.

Beter worden in een vreemde taal

Mocht jij werken vanuit een ver land dan word je al snel beter in een vreemde taal. De beste manier om beter te worden in een vreemde taal? Er gaan wonen, of in ons geval ‘kamperen’. Wanneer jij in een land woont waar je de taal niet kent wordt je continu geconfronteerd met de taal en ben je genoodzaakt steeds nieuwe woorden te leren. Vaak begint het met simpele woorden zoals: ‘alsjeblieft’, ‘dankjewel’ en een aantal eenvoudige vragen.