Wat kun je met je spaargeld doen in tijden van hoge inflatie?

Wat kun je met je spaargeld doen in tijden van hoge inflatie?
november 25, 2022 Frederik

Er zijn op dit moment veel mensen die last hebben van de hoge inflatie. Dat is niet zo gek, want je geld wordt erg snel minder waard. Dit terwijl het inkomen van de meeste mensen niet echt hoger is geworden. Hierdoor houden mensen minder geld over. Ook je spaargeld wordt dus snel minder waard. Daarom zijn mensen die relatief veel spaargeld hebben op zoek naar manieren om hun spaargeld weg te zetten in tijden van hoge inflatie.

Een huis kopen in Spanje

Als je geld op je bank hebt staan dat je de komende tijd niet wilt gebruiken, is het mogelijk om dit te gebruiken voor het kopen van een vakantiehuis in Spanje. Je kunt dan bijvoorbeeld een huis kopen in Costa del Sol bij Villa Nova. Dit is een prachtige plek om een vakantiehuis te hebben en het is dan ook slim om hier een huis te kopen. Je kunt dit huis enkel voor jezelf gebruiken, maar je kunt het ook verhuren. Op die manier kan het een zeer goede investering zijn. Je ontvangt dan namelijk inkomsten van de huur, maar kunt nog steeds gebruik maken van het vakantiehuis als je dat zelf wilt. 

Aandelen kopen

Het is ook een mogelijkheid om aandelen te kopen van je spaargeld. De laatste tijd zijn veel aandelen flink in waarde gedaald. Voor veel mensen is dit juist een sein om geen aandelen te kopen, maar dit betekent juist dat je aandelen kunt kopen voor een lagere prijs. Je moet er dan natuurlijk wel vertrouwen in hebben dat deze aandelen in de toekomst meer waarde zullen krijgen. Daarom moet je altijd goed onderzoek doen voordat je aandelen koopt. 

Je woning verbouwen

Als je genoeg geld op je rekening hebt, is het misschien een goed idee om dit op dit moment uit te geven aan iets nuttigs. Dit kun je dan beter nu dan op een later moment wanneer je geld nog minder waard is geworden door inflatie. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om zonnepanelen te kopen of een andere aanpassing aan je woning te doen.