4 tips om minder lang te douchen

4 tips om minder lang te douchen
februari 15, 2023 Frederik

Vanwege de hoge gasprijzen en om het milieu te steunen, wordt ons aangeraden om kort te douchen. Maar natuurlijk is het altijd lekker warm onder de douche en heb je soms iets meer tijd nodig. Die drie tot vijf minuten die aangeraden worden, kunnen wel degelijk haalbaar zijn voor iedereen. Wij geven je een aantal tips om korter te kunnen douchen.

Een warme badkamer

In de winter kun je enorm van een warme douche genieten, maar het is niet fijn om daarna uit de douche in de koude badkamer te stappen. Daarom zul je langer onder de douche blijven staan, want je ziet op tegen de kou. Als je ervoor zorgt dat je badkamer ook lekker warm is, dan is de stap minder groot. Denk bijvoorbeeld aan infrarood verwarming in de badkamer. Zo kun je je badkamer gemakkelijk en snel verwarmen, zonder dat je je energierekening enorm hoger maakt.

Haren wassen

Wanneer je lange haren hebt en ze goed wilt verzorgen, dan kan dit ook veel tijd kosten onder de douche. Heb je een masker wat een aantal minuten in moet trekken, dan sta je al snel lang onder de douche. Er zijn twee mogelijkheden die je kunt proberen. Je kunt bijvoorbeeld de douche uitzetten als je shampoo, conditioner of een masker in je haar doet en terwijl je wacht tot het goed ingetrokken is. Je kunt ook je haar in bad wassen of onder de kraan, door voorovergebogen je haar te wassen. Dit maakt het makkelijker om de kraan uit te laten tussen het inzepen.

Zorg voor een timer

Als je een timer zet voor je douchebeurt, dan weet je ook wanneer de drie minuten of vijf minuten voorbij zijn. Je kunt dit doen door een timer op je telefoon, een zandloper of door muziek af te spelen van ongeveer 3 minuten. Zo kun je je douchetijd gemakkelijk klokken. Met 1 minuut minder lang douchen, kun je al snel 7 liter per douchebeurt besparen. Een goede reden om het uit te proberen.

Koop een waterbesparende douchekop

Er zijn waterbesparende douchekoppen, waarmee je sowieso al minder water per douchebeurt gebruikt. Zo hoef je niet per se de drie minuten op de seconde aan te houden, maar bespaar je wel water!