Wat een linkbuilding bureau voor jou kan doen!

Wat een linkbuilding bureau voor jou kan doen!
december 16, 2022 Frederik

Grote kans dat je dit nog niet wist, maar wist je dat linkbuilding voor maar liefst 30% bepaald welke positie jouw website zal krijgen in de zoekmachines? En als je bedenkt dat de meeste mensen niet verder zullen kijken dan de eerste pagina en dan nog specifieker de top 3 à 5, dan kan één plekje stijgen al veel verschil maken. Om dit voor elkaar te krijgen kan een linkbuilding bureau als Brandmatchers door middel van een volledige analyse van het linkprofiel een passende strategie ontwikkelen om jouw naar top te helpen.

 

Wat is belangrijk voor een goede linkbuilding strategie?

In principe is linkbuilding geen hogere wiskunde, maar om er voor te zorgen dat jouw website inderdaad in waarde zal stijgen voor de zoekmachines zijn er een paar punten waar linkbuilding specialisten extra veel aandacht aan besteden.

 

Ten eerste, is het kiezen van én focussen op de juiste zoekwoorden key. Door middel van een linkprofielanalyse wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken. Wat zijn verbeterpunten en waar liggen er kansen? Zo kan en zal er vaak gekozen worden om niet op een algemeen zoekwoord zoals bed te focussen, aangezien hier vaak heel moeilijk op gerankt kan worden, maar op bed 160×200. Ook met veel zoekvolume, maar een lagere moeilijkheidsgraad.

 

Wanneer de juiste zoekwoorden zijn uitgekozen is het belangrijk om backlinks naar jouw website te verzamelen. Dit zijn externe links op, bijvoorbeeld een blog, die weer naar jouw webshop terug leidt. En hierbij is het belangrijk om een natuurlijk linkprofiel te creëren, wat betekent dat er een combinatie moet zijn van kwalitatieve en minder kwalitatieve links. Denk hierbij aan linkjes op een startpagina als een plaatsing in een blog, die niet alleen van hoge kwaliteit is maar ook nog relevant.

 

En waar de eerste relatief makkelijk te realiseren is, is een blogplaatsing veel lastiger zonder het beschikken over een goed netwerk, maar voegt dan ook veel meer waarde toe. Ten slotte, is het ook belangrijk om het linkprofiel up-to-date te houden. Wanneer er geen nieuwe links toegevoegd worden, neemt ook de waarde van bestaande links af.