Wat is online marketing?

Wat is online marketing?
september 27, 2022 Frederik

Online marketing, het is iets wat eigenlijk al bestaat sinds het ontstaan van internet, maar pas de laatste, laten we zeggen 10 jaar, neemt online marketing echt hele grote vormen aan. Als onderneming ontkom je bijna niet meer aan marketing op online kanalen. De doelgroep heeft zich massaal bewogen van fysiek, naar het online shoppen. Heb je iets nodig? De meeste mensen kijken eerst online naar de mogelijkheden. En dat is volkomen begrijpelijk. Het is zoveel makkelijker! Als ondernemer zit er maar 1 taak op: je bevinden waar de doelgroep zich bevindt. En dat is in veel gevallen online. Wil je online verkopen? Dan moet je als ondernemer bezig met online marketing. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wij van Up Online Marketing leggen je uit wat je moet weten!

Nou, wat is het nu eigenlijk?

Oké, wat is het? Online marketing is het promoten van je dienst of product, je raadt het al, online. Via het internet dus. Vroeger ging dit eigenlijk vanzelf, maar tegenwoordig is er zoveel concurrentie online dat je actief bezig moet gaan met online marketing om online successen te behalen. Hoe je dit doet? Dit kan gelukkig via veel verschillende manieren. Denk aan social media, content marketing, maar ook zoekmachine marketing.

Wat zijn de voordelen en waarom online marketing?

Ben je nog niet helemaal overtuigd van online marketing? Begrijpelijk! Het is een hele stap en je hebt er hoogstwaarschijnlijk ook de ballen verstand van. No problemo, want daar komt het beste online marketing bureau van Utrecht om de hoek kijken. Hierbij kort de voordelen van online marketing:

  • De online markt blijft elk jaar weer groeien, potentieel dus!
  • Online marketing hoeft niet duur te zijn, vooral niet lokaal
  • Je resultaten kun je erg makkelijk meten
  • Online branding kun je erg eenvoudig personaliseren

Hoe pak je online marketing aan?

En ehm, hoe pak je het dan aan? Je mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media adverteren, social media branding, content marketing, e-mailmarketing en nog veel meer!