Zo digitaliseer je jouw visitekaartje

Zo digitaliseer je jouw visitekaartje
februari 13, 2022 Admin
Digitaal visitekaartje

Wanneer je graag je contactgegevens wilt delen kan dit uiteraard op verschillende manieren. Je kunt dit met visitekaartje doen natuurlijk hier is tegenwoordig ook de digitale vorm van.

Het digitale visitekaartje voor jouw bedrijf

De digitale visitekaartjes geven vele mogelijkheden. Je kunt daardoor je contactgegevens heel erg snel doorgeven. Het mooie van een digitaal visitekaartje is dat je veel meer informatie kwijt kan als op een papieren visitekaartje. Je kunt nu eenvoudig de social media kanalen, linken naar portalen van het bedrijf aan toevoegen maar natuurlijk ook veel meer informatie. Digitale visitekaartjes kunnen gewoon geleverd in elke stijl als jij dat wilt. Ook wanneer dat met de huisstijl van je bedrijf is. Dit soort visitekaartjes noemen ze een NFC Visitekaartje.

Wat is een NFC visitekaartje?

Het NFC visitekaartje heeft een microchip waardoor je met een smartphone naar het digitale visitekaartje gaat. Op het digitale visitekaartje staan dan alle gegevens die belangrijk zijn voor jouw klanten. Het zijn dus niet alleen de contactgegevens die de klant kan vinden maar ook linken naar de website, social media, online bestanden, ze kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief en nog veel meer. Het werkt eenvoudig en heel informatief. Wanneer je het visitekaartje wilt delen is er wel internet nodig om het visitekaartje te kunnen openen.

Voordelen van een NFC visitekaartje

De NFC visitekaartjes kunnen ontzettend vaak gebruikt worden. Bij de papieren versie moet je steeds weer een nieuwe bestelling doen voor nieuwe kaartjes. Als het NFC kaartje gescand is dan kunnen de contact gegevens opgeslagen worden door de klant. Er zijn nog een aantal voordelen:

  • De klant kan doorverwezen worden naar een registratieformulier voor een nieuwsbrief
  • De klant wordt doorgestuurd naar de website of webpagina
  • De klant kan doorverwezen worden naar een alternatief content
  • Ze kunnen bij de linken voor contactinformatie, LinkedIn, Facebook enz.
  • Je kunt een download link van een app promoten
  • Je kunt een speciale coupon of actiecode doorgeven
  • De klant kan meteen bellen, e-mailen of sms-en met het NFC visitekaartje

Hoe werkt het NFC Visitekaartje

Het NFC Visitekaartje is heel erg snel te delen. Wanneer de kaart bij een smartphone gehouden worden, komt het digitale visitekaartje vanzelf in beeld. Op die manier kunnen ze eenvoudig de contactgegevens, social media en meer vinden. De telefoons van Samsung, Apple en Huawei kunnen bijna allemaal gebruik maken van een NFC Visitekaartje.

Er zijn ook de oudere toestellen die de NFC Chip niet accepteren. Hiervoor is ook een oplossing. De kaart is namelijk ook voorzien van een QR-code. Ze openen dan hun camera, scannen de QR-code en door middel van op de notificatie te klikken zien ze ook het digitale visitekaartje.

Tijdens een video meeting je visitekaartje delen

Wanneer je een video meeting hebt, kan je eenvoudig je visitekaartje gebruiken. Ze zijn voorzien van NFC maar ook met een QR-Code. Ze kunnen het visitekaartje dan op afstand scannen als je de QR-code voor de camera houdt. Zo digitaliseer je jouw bedrijf alleen maar meer en klanten vergeten je niet snel omdat je bedrijf in hun contactlijst zit.