De tips die je moet weten bij het scheiden van bedrijfsafval

De tips die je moet weten bij het scheiden van bedrijfsafval
oktober 24, 2022 Frederik

 

Op een groene manier ondernemen is iets wat heel belangrijk is bij moderne bedrijven en organisaties. Er wordt daarom vaak ook steeds kritischer gekeken naar het afval gebruik en het scheiden van het afval binnen bedrijven. Een werkomgeving zonder het produceren van afval is voor veel bedrijven ook onmogelijk. Wanneer dit ook voor jouw bedrijf geldt, is het wel van belang dat het afval wat geproduceerd wordt goed wordt weggegooit en daar kan wel rekening mee worden gehouden. In dit artikel lees je de tips bij het scheiden van jouw bedrijfsafval

Voorkom dat veel afval bij het restafval terecht komt

Veel mensen twijfelen over in welke bak ze afval moeten gooien, hierdoor komt veel troep en afval onnodig bij het restafval terecht en dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat hier verandering in komt door de mensen informatie te geven over welk afval waar hoort. Ook kun je duidelijk aangeven in welke bak afval moet door er stickers op te plakken met voorbeelden of een prullenbak een bepaalde kleur te geven. 

Gebruik geen wegwerp koffie bekertjes

Ieder jaar worden er veel koffie bekers weggegooid. Dit is onnodig afval aangezien bedrijven er ook voor kunnen kiezen om glazen of mokken te gebruiken om het drinken in te doen. Wanneer je toch liever gebruik maakt van kartonnen bekers, moet je er ook rekening mee houden dat deze niet bij het oud papier terecht komen. De binnenkant van kartonnen bekers is namelijk geplastificeerd. Het is dan dus fijn om een aparte afvalbak te maken voor de kartonnen bekers. 

Geen etensresten bij het restafval!

Bij een groot gedeelte van bedrijven scheiden mensen nog steeds geen gft-afval. Hierdoor komen bijvoorbeeld etensresten in de restafvalcontainer terecht en worden ze verbrand. Dat is onnodig en hartstikke zonde aangezien het eten ook gewoon in de gft bak gegooid had kunnen worden. Wanneer je een groot bedrijf hebt, maak je veel impact door dit soort veranderingen door te zetten en etensresten bij elkaar in één container te gooien.